Over ons

Ons bedrijf

Een bedrijf met geschiedenis en traditie, zo mag je ons wel noemen. Want het begon allemaal in 1869 met onze voorvader Pieter Verhoest, die vanuit zijn smidse te Rumbeke startte met het bouwen van landbouwmachines.

150 jaar en vele generaties later staan wij nog steeds gekend om onze kwaliteit en klantgerichte benadering, en bestaat ons aanbod uit een ruim gamma op maat gemaakte machines voor de groenteteelt, aangevuld met grondbewerkingsmachines en machines voor vlas.

Ons opzet bij een ontwerp is steeds dezelfde: het vereenvoudigen van uw werk op het land, en het verhogen van uw efficiëntie. Een luisterend oor bij omliggende landbouwers zorgt voor functionele machines die binnen en buiten Europa probleemloos werken, jaar na jaar.

Marc Verhoest licht toe: "Overal waar groentes worden geteeld, komen onze machines in beeld. Ons afzetgebied bestrijkt zowel België, Europa als de hele Angelsaksische markt (Nieuw-Zeeland, Australië, Canada, de Verenigde Staten,...). Onze installaties worden hoofdzakelijk ingezet bij het telen van prei, bloemkool en vlas, maar daarnaast hebben we onder meer ook sproeimachines, aanhang- en oogstwagens.’’

Hoewel standaardmachines al heel wat mogelijkheden bieden, zetten wij reeds jaren sterk in op maatwerk. Het is immers cruciaal dat de installaties op technologisch vlak voldoen aan de veranderende wensen van de klant. Belangrijk hierbij zijn onder meer een hydraulische aandrijving en het gebruik van PLC-sturing In onze magazijnen staan we zelf in voor de constructie. Daarnaast is het essentieel om een goede service te verzorgen."

Creatief inspelen op de huidige marktbehoeften, is erg belangrijk. Bovendien kraakt de landbouwsector tegenwoordig harde noten, onder meer omdat de groentetelers voor hun producten niet altijd de prijs krijgen die ze verdienen voor hun harde werk.

Ons goed gevuld orderboekje is het levende bewijs dat er nog altijd wordt geïnvesteerd in kwaliteitsvolle machines, die op termijn veel geld besparen dankzij hun efficiëntiewinst, een uiterst beperkt onderhoud en hun robuustheid.’’

Onze geschiedenis

01. 1869

Pieter Verhoest, actief als smid te Rumbeke, ging zich toeleggen op het bouwen van landbouwmachines. Enige tijd later begon ook zoon Henry mee in de zaak.

02. 1937

Tussen de twee oorlogen werd het bedrijf overgenomen door Gebroeders Verhoest, Paul en Gustaaf, zonen van Henry.

03. 1986-Heden

Marc Verhoest, zoon van Gustaaf, als telg van de vierde generatie, aan het hoofd van de onderneming. Hij leidt deze samen met zijn vrouw Magda Vandamme. Ook de kinderen Ann en Bart trekken mee aan de kar.

Ons team bestaat vandaag uit vijftien ervaren en technisch geschoolde mensen, die zich iedere dag inspannen om een kwalitatief product af te leveren.